Den felande länken är för tillfället slut! 

 


Visdomskoden är en annorlunda spänningsroman som handlar om människans dolda historia, maktelitens agenda; uråldrig visdom, mystiska gamla sällskap, synkroniciteter, helig geometri; magiska kraftplatser och alkemi.

Antropologen och alkemisten Sharon Westling leds via en mystisk artefakt in på en resa utan motstycke i människans historia. Genom sitt samröre med ledaren för ett av världens hemligaste sällskap blir hon serverad djupa insikter i hur konstitutiv magi fungerar. Dessutom får hon unika chanser att besöka några av världens kraftfullaste kult- och energiplatser, både ovan och under jord. Efter en serie omvälvande händelser blir hon ombedd att söka efter det urgamla Isistemplet som ska finnas i Paris, eller Par-Isis … När sedan Frihetsgudinnan sprängs i New York, och maktens ledare bestämmer sig för att oskadliggöra den ende som verkligen kan hota deras agenda, förändras Sharons liv i grunden. Vid sin sida har hon en avsatt svensk biskop och sin kusin, den skarpsynte arkeologen Carlos, som bor i ett gammalt tempelriddarslott i Marseille. Tillsammans lägger de ett gigantiskt pussel av upphittade bitar som varit utspridda och bortglömda i årtusenden.


Visdomskoden I – Den felande länken är första delen i en trilogi. Här blir vi medpassagerare på en resa tillbaka i vår historia, med fokus på det som inte finns med i de allmänna historieböckerna. Vi stiftar bekantskap med invånarna från den tolfte planeten, som enligt sumeriska texter kom till jorden för ca 450 000 år sedan och rörde till det en aning. Under resans gång får vi följa med på äventyr i bland annat USA, Frankrike och Sverige. I stora drag bygger de historiska inslagen på några banbrytande forskares översättningar av sumerisk kilskrift.

Tiden är inne. Det är dags att ta reda på vilka vi är, hur vi har kommit till och varför samhällssystemen ser ut som de gör.


Visdomskoden är politiskt och religiöst obunden.

Stor artikel i NWT

"Letar du tråkig läsning, dåligt uppbyggd, pang på rödbetan, dussinroman ... Kila vidare här finns inget sånt ... tvärt om ... här är det kvalite och förfining i varje ord.
Med ett persongalleri som är nyanserat och låter läsaren lära känna dem. Skickligt och finkänsligt uppbyggd med snits och stil, samtidigt dras man in ... lever med ... Fantastiska händelser, tvära kast, spänning och en gedigen wowkänsla bjuds man definitivt på.

  Många kan vid första anblicken tro att Visdomskodentrilogin är en D. Brown castoff, men inte ens nästan ... Det vore som att jämföra en stenålders kniv med en precisionsslipad filékniv ... Vissa funktioner (drag) är liknande men likheterna slutar där ... Ser storligen fram emot att få läsa nästa del då den kommer ut 
  Om författaren: Lägger ribban högt, siktar än högre och seglar långt över ... Fantastisk bok ... Hur ska detta kunna trumfas i nästa del? Kan det bli mer än perfekt? En av de bästa böcker jag läst, och det vill inte säga lite då man är en bokslukare som jag. Kortfattat: Wow , mina adjektiv räcker inte för att beskriva denna bok ... ""Den som letar den skall finna ... Och i sanning här fanns en gömd skatt ... Visdomskoden är en fantastisk bok med finkänsligt porträtterade människor, och dessutom spännande och intressant händelseförlopp. Dold och glömd kunskap kommer i dagen och leder läsaren på en oförglömlig tur genom det förborgades värld. När man läser så inser man att man håller en veritabel skatt av både litterärt och kunskapsmässigt oskattligt värde. Framför allt en av de böcker som kommer att bli minst lika episkt odödliga som de kända verken av Tolkiens, J.K Rowling, Dickens, S. Meyers eller M.Twain. Många förväntar sej kanske initialt att det ska vara en Dan Brown kopia, en spinoff, eller liknande, men långt därifrån. Mycket Unik ... Och i en klass långt över D. Browns böcker, och långt, lååååångt mycket bättre. Helt fantastisk bok, ser med stor förväntan fram emot nästa del. Denna Författare är en sann konstnär, en artist och hennes medium är inte en kanvasduk utan de berättelser hon väver med ord!!"
Anna Björkman, Boktipset/Adlibris 

"Boken är en science fictionroman som utspelar sig i nutid men handlar mycket om historia och kristendomen. Enligt några sumeriska texter kom det invånare från den tolfte planeten för ca 450.000 år sedan och beblandade sig med jordens befolkning. Det framläggs olika teorier om Jesus och Maria Magdalena och Bibelns texter. Huvudpersonerna är antropologen och alkemisten Sharon Westling, hennes kusin Carlos, en avsatt svensk biskop och ledaren Angelo Di Magi, som obehindrat rör sig mellan olika tidsåldrar."
BTJ/BIBLIOTEKSTJÄNST häfte nr 3, 2016, lektör Gun Liverstam.

"Extremt spännande info i boken - jag ser den som en potentiell film.
Den här författaren kan skriva. När jag läste första sidan sögs jag in i berättelsen och kunde föreställa mig hur personen kände som lämnade föresläsningen. Det är en bra början."

Lektör på ett svenskt bokförlag som var intresserade av att ge ut Visdomskoden.


"Bästa boken jag läst i hela mitt liv! Fakta, spännande, full med mysterier om uppvaknande, våra förfäder, den förlorade länken, och vårt hjärta och det kosmiska hjärtat ... Rekommenderas varmt!"

Sanaz Salmasi

"Tack för ett så fantastiskt jobb att väva in all information på ett sånt fantastiskt sätt ... Otroligt skickligt! Det är som att bli serverad i sin helhet det mysterium jag rest runt jorden (o internet) för att hitta pusselbitar till ..."
Maria W, Kanada


"En svensk Dan Brown."
Bengt Wadensjö, biskop eremitus, Stockholm

”Suzanne Divinsky har lyckats med konststycket att skriva en magiskt spännande fiction som bygger på historiska efterlämningar och egen research. Visdomskoden är en utmanande story med färgstarka karaktärer, annorlunda miljöer och mystisk kärlek. Boken ligger helt rätt i tiden … Sätt på kaffepannan, stäng av mobilen, spänn fast säkerhetsbältet, släpp förutfattade meningar och glid iväg.”

Tanja Johansson, kulturproducent, Stockholm


"Suzanne, jag har läst din bok. Den var spännande och du är en excellent författare! Du förtjänar eloge och mycket försäljning av din bok"

”Största läsupplevelsen sedan Den nionde insikten.”
Maria-Sophia Wizart, Enköping


"Tack för en fantastisk bok. Den var både underhållande och intressant. Gav mig både aha-upplevelser och ilningar i magen över fakta som jag fick bekräftat. Väntar självklart med spänning på fortsättningen. I väntan på den ska jag fortsätta odla vissa "andliga" kontakter jag har och som jag efter denna boken definitivt känner att måste fördjupa mig mer i / med :) Tusen, tusen Tack!!"

"Visserligen har jag inte läst ut boken ännu, då det är en högtidsstund och jag vill gå in i bokens värld och inte bli störd! Har Du väl fått boken i Din hand, så vill Du inte släppa den, det är den och Du! Från första sidan är den så fängslande och man vill inte missa ett enda ord av de gyllene sanningarna som beskrivs! Det är idel ahaupplevelser, platser som har besöks och andra som står på önskelistan av platser att få sätta fötterna på och uppleva energierna! Alla heder till Suzanne, som har länkat samman kedjan av pusselbitar i från mänsklighetens skapande!"

Sivannne


"Den här boken var det inte lätt att lägga ifrån sig! Jag gillar spännande romaner, där man inte kan gissa sig till "vad som händer sen" - ingen förutsägbar handling utan överraskningar hela tiden. Detta är en sådan bok! Vilka fantastiska äventyr huvudpersonen Sharon är med om! Handlingen utspelar sig i en slags... "gränsverklighet" som man som läsare gärna låter sig fångas in i. Och man får en inblick i hur magi och visdom förts/förs vidare mellan generationer av människor i årtusenden, genom symboler och tunna väggar mellan världar. Vilken läsupplevelse! Skulle inte förvåna mig om den blir film så småningom."

Sara Nordin, Örebro

"Vilken spänningsroman! Griper mig på djupet och förundras över Suzanne som författare, tack. I bästa da vinci-stil fast bättre."

"En fantastisk bok som skapar nyfikenhet och ger spänning... Det var mindre roligt när boken tog slut...NU VÄNTAR JAG PÅ NÄSTA! Tack Suzanne denna välskrivna bok kommer jag rekommendera och den ska få en speciell plats bland mina böcker."

Annika Örtberg

"En mycket spännande roman där man på ett märkligt trovärdigt sätt förs in i en värld full av mysterier. Behållningen av boken förbättras då bokens fakta kan visa sig stämma med den senaste forskningen på området. Man förstår snabbt att författaren Suzanne Divinsky är mycket kunnig inom sitt område. Ett mycket viktigt budskap har boken. Vi kan inte längre vara så säkra på att den historia vi fått lära oss i skolan stämmer. Speciellt inte efter att ha läst denna fantastiska bok. Läs den !!! Suzanne har här lyckats skriva en mycket fängslande, spännande bok som mycket väl kan
jämföras med dagens bästsäljande böcker av Dan Brown. Tack Suzanne."

Hans Oreheim, författare till Den förbjudna kunskapen"Hej Suzanne!
 Jag har nu läst ut din bok och är fantastisk glad över den! Jag är fascinerad över hur du skriftligen fått till en sådan underbar bok, som jag bara sveper från början till slut. Det är också intressant att få följa den historiska biten (som jag själv inte har någon aning om). Det är så mycket som du skriver om som jag bara tar till mig och slukar med hull och hår! Jag väntar ivrigt på de andra två böckerna!""Hej, nu har jag läst din bok. jag tyckte att det var en väldigt bra bok på många sätt. Bl a så gav den kulturhistoriska överblicken mig mycket bättre förståelse för en del av dagens politiska skeenden. Det där med att vår kultur är nära något betydelsefullt sammanbrott? G. Fröding har skrivit i ”Smeden”
Jag drömde en tanke av sällsam form
Det var järnskog och ulvdalens nejd
Och de ljuden jag hör föra bud om storm
Och de väldiga makternas fejd
Det här sammanbrottet lär bli proportionellt mot hur krampaktigt alla tjänstemän vill försvara vår sjuka livsstil. Det ser väl ut att bli så då man försöker att styra vår värld på ett hänsynslöst sätt mot naturen. Man bör inte driva delprojekt så de är i konflikt med det övergripande systemet. Jag har behövt tillämpa detta när jag har botat mig själv från sjukdom."


"Suzanne Divinsky har skrivit den mest spännande boken sedan
Da Vinci-koden. Visdomskoden är en andlig thriller som handlar om människans dolda historia, maktelitens agenda, uråldrig visdom, mystiska gamla sällskap, synkroniciteter, helig geometri; magiska kraftplatser och utomjordisk inblandning ... Vad mer kan man begära?"
Markus Gårdbäck, Karlstad

 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.
 

Kopian av Frihetsgudinnans eld som står där Angelo och Sharon kommer upp när de har varit i Isistemplet.
 

Enlils jättestenblock i Baalbek, nuvarande Libanon, väger ca
1 600 ton.
Pietàn i Saint-Sulpice som visar sig i Sharons dröm.
 
 

Göbekli Tepe, där Sharons far hittar en mystisk artefakt vid en olaglig utgrävning på 90-talet.
 

Sankta Geneviève, Paris skyddshelgon, dyker upp och vägleder Sharon på Vägen.
 

Enkis kalender i Mpumalanga, Sydafrika, i närheten av där Sharons far omkommer och där flera hundratusen år gamla guldgruvor finns.

Frihetsgudinnans bakgrund och historia.

Statue of Liberty Enlightening the World.


Frihetsgudinnan sprängs av en av maktelitens konkurrerande falanger.