VISDOMSKODEN III
Den falska profetian
Beställ här! 

Läs recension här!

   Tillfälligt slut!

Visdomskoden är en faktafiktiv bokserie
som handlar om människans dolda historia, reinkarnation, urgamla kraftplatser, kärlek, symbolik, ockulta sällskap och alkemi.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Medvetandeevolutionen har börjat!
Conscio vos liberabit!
Medvetenheten ska göra oss fria!


Beställ böcker

Conscio vos liberabit


De kungliga Anunnaki

Anunnaki

        Livets Träd, DNA
 

  Alkemi

Galleri

loading...

De hierarkiska systemen

Chartreskatedralen

Nibiru

Amor Vincit Omnia

Nefilim, ett begrepp som finns med i Gamla Testamentet och som de många kanske har läst eller hört talas om men inte satt sig djupare in i. Ofta är det så att vi har en förprogrammerad uppfattning om saker och ting som vi egentligen inte har bett om och kanske inte ens vet om att vi har förrän vi får anledning att tänka efter. Som till exempel när vi läser en blogg eller en artikel om något som vi blivit nyfikna på och vill veta mer om. I detta fallet tänkte jag göra ett försök att förklara fenomenet nefilim med början i de bibliska texterna och vidare bakåt till sumerernas beskrivningar. Häng med!

Traditionellt sett översätts Nefilim ofta med "jättar" trots att det hebreiska verbet nafal betyder att falla eller komma ner. Alltså de som har fallit ner ... (på Jorden?) Är det så att Bibeln faktiskt, i förtäckta ordalag, avslöjar för oss att det fanns några mystiska varelser som fallit ner till Jorden och sedan stannat kvar här? 
Ja, faktum är att det bokstavligt talat nog kan vara så ... 

Läs hela inlägget »

Innan vi går in på Enoch tänkte jag sticka emellan med ett par andra gammeltestamentliga profeter. Bland dem har vi en av de tidigaste profteterna, Elias som, liksom Enoch, verkar ha varit med om en regelrätt "abduction" då han tydligt och klart blev hämtad av ett flygande objekt från ovan.

Så här står det om Elias i Bibeln:
Elias var profet i Israel på 800-talet före Kristus. Han nämns i både Gamla Testamentet, som en av de tidigaste profeterna, och i Nya Testamentet, samt i Koranen under namnet Ilyas. Elias var verksam i Israel ca år 920 före vår tideräkning, som Jehovas vittnena benämner det.
Utifrån en profetia i Gamla Testamentet väntar många judar på att Elias ska återvända som en företrädare inför ankomsten av Messias.
Elias utmanade Baals (Anunnakin Marduks) prästerskap och bevisade för israeliterna att hans gud (Anunnakin Enlil, Marduks ärkefiende och farbror) var den sanne guden genom att mirakulöst framkalla eld på berget Karmel. Han vänder sig emot avgudadyrkan och ådrar sig drottning Isebels vrede. När hon försöker döda honom, och han mediterar i öknen mottar han ett budskap av "Gud". I kungaböckerna står det bland annat att Elias väcktes från döden och även tog med sig eld från himlen. Men Elias dör inte; han förs upp till himlen i en brinnande vagn, i en "virvelvind" (i sumeriska texter kallas Anunnakis helikoptrar för virvelvind, vilket ni som har läst VisdomskodenII/Vår dolda historia känner till) varpå en av hans närmaste följare Elisha bokstavligen tar upp hans fallna mantel (se bilden) och fortsätter i Elias spår. Uttrycket "axla någons mantel" härstammar från denna berättelse.

OBS! Här följer något intressant som många tolkar som om att Bibeln tillhandahåller bevis för reinkarnation. Men ni som känner till historien om Anunnaki och vet hur länge de levde kanske kan sträcka er fantasi ytterligare en bit och inse att det faktiskt inte är helt omöjligt att det verkligen är Elias som kommer tillbaka i en och samma kropp (om han exempelvis var ättling till Anunnaki och levde i några tusen år), Elias dyker nämligen upp igen i Nya Testamentet i samband med att Jesus är tillsammans med lärljungarna Petrus, Jakob och Johannes på förklaringsberget.
I Nya Testamentet påstår Jesus att Johannes Döparen är Elias som kommit tillbaka! 
Inom kristendomen förväntar man sig nämligen att Elias ska komma tillbaka innan Kristus återvänder till Jorden. Johannes Döparen var ansedd som "förelöparen" till Jesus. Johannes var även den som döpte Jesus, eller snarare initierade honom i de hermetiska kunskaperna. Men det är en helt annan historia. Nu går vi vidare med vad Bibeln har att säga om Elias.

 

Elias, eller Elia, betyder "min Gud är Yaweh" (I detta fallet förmodligen Anunnakin Enlil, Israels härskare). Elias slogs bland annat mot Baals (Marduks) präster på Karmelberget där Elias dödade 450 av Marduks profeter (duktigt va!?).
I Bibeln kallas hämtningen av Elias för "Elias "hänryckning", men som så ofta är detta felöversatt i en mellantid då tanken på flygande farkoster förmodligen inte ens fanns. Att det skulle handla om en hänryckning är långsökt eftersom det tydligt framgår att Elias redan i förväg visste om att han skulle bli hämtad. Man planerar normalt inte inför en känslomässig hänryckning.
Det hela startar med att Elias kallar på sina följare och berättar för dem att Yahweh har beordrat honom att ta sig till Beth-el/Betel = Els hus (Guds hus). En av följarna vägrar komma med, och då säger de andra till honom att: "du vet väl att detta är dagen när Yahweh ska hämta vår Mästare från ovan?" Elisha svarar att han vet det. Samtliga följare vet alltså om att Elias ska bli hämtad, ingen tvekan om det. Så vad händer? Som vanligt så kommer det en virvelvind/eldvagn dragen av brinnande hästar som dundrar och blixtrar och har sig i skyn. Men den här gången så följer Elias med upp i vagnen och försvinner bland molnen!
Följarna blir konfunderade och letar efter sin mästare i tre dagar och tre nätter. Om detta hade varit en renodlade vision hade de knappast sprungit omkring och letat efter Elias i området runtomkring.
Kan det verkligen vara så att Elias är profeten som aldrig dog och som dessutom kom tillbaka som förelöpare till Jesus, nästan tusen år senare? Själv blir jag såklart nyfiken på vad som hände med Elias under tiden. Blev han slav åt Enlil, eller vad ska man tro?
Eftersom Anunnaki levde så länge och deras plan ur mänsklig synvinkel sett var oerhört långsiktig kunde de naturligtvis få de bibliska skribenterna att anteckna sådant som var avsett att tolkas som en profetia som slagit in. Jag anser att vi bör ta detta i beräkning: en profetia i Bibeln är inte alltid en regelrätt profetia utan kan lika gärna vara en medvetet skapad plan av vissa, utstuderade Anunnaki, bland andra Enlil, men kanske även andra aktörer. Vi ska återkomma till detta framöver.
Dagens blogg avslutas med en bild av Johannes Döparen, som inte helt omöjligt även är den gammeltestamentlige profeten Elias, bara lite mer till åren kommen, sisådär en åttahundra år. 

Jag höll nästan på att glömma Albertus Pictor målning av Elias himmelsfärd i Härkeberga kyrka ... 

Läs hela inlägget »

Grundat på de sumeriska texerna så är svaret på frågan tveklöst ja. Jag tänkte att vi ska fortsätta undersöka vad Bibeln de facto förmedlar. Precis som tidigare tänker jag gå tillbaka till Mauro Biglinos direkta översättningar av de ursprungliga hebreiska och arameiska biblarna eftersom mycket har ändrats i senare översättningar, även om grunden i det hela finns kvar. Om ni vill kan ni passa på att ta fram en Bibel ur bokhyllan och läsa berättelserna (har ni ingen tycker jag att ni ska skaffa en i utbildningssyfte, eller så kan ni googla fram texterna på nätet). Idag ska vi syna Hesekiels bok i Gamla Testamentet. Med Anunnakiglasögonen på förstås. Jag sätter på mig mina nu! Häng med! 

Läs hela inlägget »

Om ni frågar mig så är svaret definitivt ja. I det här blogginlägget ska jag berätta varför jag, liksom flera med mig, har kommit till den slutsatsen. Vi ska även undersöka vilka Bibelns "änglar" förmodligen var.  Häng med!

För att förstå vad Bibeln egentligen har att säga måste vi gå tillbaka till de hebreiska och arameiska originalskrifterna. I de senare biblarna har språket nämligen förändrats, medvetet och omedvetet, vilket innebär att man snart inte längre kan härleda vad texterna egentligen har att säga. I stort sett samtliga berättelser i Gamla Testamentet härstammar från de ursprungliga sumeriska texterna som är skrivna på kilskrift, ett språk som inte många begriper sig på, men som inte är alltför svårt att lära sig, vilket jag personligen har fått på köpet då jag studerat det fascinerande ämnet Anunnaki i drygt ett decennium.

Gamla Testamentet beskriver klart och tydligt högst konkreta varelser som kom från en annan värld. Dessa gick under namnet Elohim, Anaqitis eller Anakim. Alltså samma sorts kroppsliga individer som sumererna kallade för Anunnaki och som brukar översättas med "de som från himlen till Jorden kom".
Bibeln pratar om många olika sorters "gudar", alltså inte en omnipotent, osynlig himmelsgud, som skaparna av religionerna bokstavligt talat har fått oss att tro. De bibliska texterna beskriver en tidsepok när människor och gudar vandrade sida vid sida på planeten Jorden. Sumererna pratar om de utomjordiska Anunnaki från "den korsande planeten" Nibiru som passerar genom flera solsystem. Enligt dessa källor besöker Nibiru vårt solsystem en gång vart 3 600:e år.

Anunnaki kom till Jorden för att hämta guld som de avsåg att täta sin egen planets atmosfär med då den trasats sönder av vår sol, lite mer för varje gång Nibiru passerat genom vårt solsystem (läs mer om detta i Visdomskoden II/Vår dolda historia).  I och med att Nibirus bana runt solen är betydligt långsammare än Jordens så lever invånarna på Nibiru betydligt längre än vi människor gör, vilket ur ett mänskligt perspektiv innebär att de kan ha haft vår planet under kontroll väldigt länge - kanske fortfarande. Begreppet "the golden age" får här en helt annan betydelse och är därmed inte något som vi ska förvänta oss i framtiden utan snarare den era när "gudarna" fanns här tillsammans med oss, den art de till och med varit med om att skapa. 

Enligt de sumeriska texterna kom Anunnaki till Jorden i grupper om femtio i sammanlagt tolv omgångar. Totalt var det sexhundra Annunki på Jorden, bestående av kungliga indiver från hovet på Nibiru och deras arbetare. De kungliga bosatte sig mestadels i det gamla Mesopotamien, det vill säga området mellan Eufrat och Tigris, numera södra Irak. Guldupptagningen skedde i Sydafrika, där de grävde gruvor som finns kvar än i dag. Anunnaki skapade människan som arbetsredskap, framför allt för att hjälpa till med guldupptagningen i Sydafrika. Men som sagt, mycket mer om detta i Visdomskoden II/Vår dolda historia, nu ska vi gå vidare med begreppen från Bibeln. Nedan ser vi Enki, Ningishzidda/Thoth och Ninmah med den första kvinnliga hybriden - Ti-Amat. 

Läs hela inlägget »

Som ni kanske kommer ihåg så lovade jag att återkomma angående prinsessan/prästinnan i Tunagravens stav. Västmanlands läns museum i Västerås har nu varit behjälpliga och snälla och letat fram bilder från utgrävningarna där staven finns med. Staven gick som sagt inte att rädda och finns inte kvar i fysisk form. Här ser ni dock en bild på kvinnan med själva staven inramad i rött. Man kan se att övre delen är lite skruvad, vilket kan tyda på att det var en så kallad "ormstav", en senare variant av Ascleipus stav eller till och med Hermes kadukeusstav. En sådan stav är definitivt ett redskap som användes av högt uppsatta prästinnor inom vissa kulter där prästinnorna gick i trance och fick till sig viktig information. 

Modern ormstav

Läs hela inlägget »

Dagens blogg ska handla om flera saker, för äntligen blev det av med ett besök på Västmanlands läns museeum i Västerås.
På bilden ser ni "kejsarinnan" Alice som poserar framför en vacker port på museet ... Följ med oss in för en tur bland utgrävningarna vid kvinnogravarna i Tuna ... 

Tänkte dock börja med en liten beskrivning av denna målning som märkigt nog fanns på väggen i museet. Målningen visar Marta och Marzella. Martas är attribut är ofta sked, kvast och nyckelknippa samt en behållare med vigvatten och en drake efter den medeltida legenden om Tarascus. Men stopp ett tag! Lägg märke till staven! Vi har nämligen anledning att återkomma till den när det gäller Tunagravarna! När det handlar om "draken" finns en intressant historia kopplad till Sydfrankrike dit Marta, Maria Magdalena, Maria Jakobea och Maria Salome hamnade efter Jesus avgång. 

Marta, och hennes tjänstekvinna Marzella, bosatte sig i ett enkelt och avsides beläget hus där de ägnade sig åt fasta och bön. Marta besegrade en människoätande drake som de omkringboende kallade Tarascus. Draken kuvades av att Marta stänkte vigvatten på den och höll upp ett kors framför den. Draken blev då beskedlig och hon kunde leda den till Arles. I Arles slogs den ihjäl med stenar och påkar. Därefter kallades platsen Marta bodde på för Tarascon. Jag har varit i Martas kyrka i Tarascon och kikat runt. Legenden berättar också om Martas död som hon fick kunskap om ett år i förväg. När det blev dags samlade hon de kvinnor som kommit till Tarascon, och som levde ett klosterliv, omkring sig med brinnande ljus. En stark vind blåste ut ljusen och Marta fick se en flock onda andar, men efter bön kom hennes syster Maria med en fackla i handen. Facklan tände ljusen och hon hörde Jesus som sade att det nu var hans tur att ta hand om henne så som hon alltid tagit hand om honom. Därefter dog hon.

Relikskrinet som en gång i tiden innehöll Martas reliker.
Från kyrkan i Tarascon.
 

                            Kryptan i Tarascon.

      Marta och tarasconen. Som sagt, lägg märke till staven! 
      Nu återgår vi till museet och Tunagraven! Häng med!

Så här står det på museet om graven i Tuna som ligger en bit från Anundshög i Västerås. Läs särskilt texten längst ner till höger. 

Bilder på föremålen: ormringarna överst och armbanden och halsbanden underst. Ni som har läst mina böcker ni vet att ormen står för feminin visdom ... Vi går vidare!

Läs hela inlägget »
Välkommen till en lektion i kyrkosymbolik, del 2. Vi kan fortsätta med Mariaaltarskåpet från Hammarö kyrka i Karlstad eftersom den är informativ på flera sätt. Den är från början av 1500-talet, alltså från den tid då Sverige fortfarande var katolskt. Reformationen i vårt land inleddes på 1520-talet och fick sin stadsfästelse genom Uppsala mötes beslut 1593 då kyrkan i Sverige övergick till att bli en luthersk sådan. I och med reformationen togs också alla Mariabilder och skulpturer ner. Många slogs sönder och förstördes. Framför allt tog man av de katolska helgonen deras händer och näsor för att förhindra "smittspridning" av katolisismen. Så skrockfulla var man alltså inom kyrkan på den tiden, på gränsen till vad man inom psykologin kallar "magiskt tänkande", vilket i sig inte har någonting med äkta magi att göra. 

Till vänster om Maria har vi Moses, som jag antar att de flesta har hört talas om . Ofta kan man se honom målad med horn i pannan, något som kanske kan få fantasin att skena iväg. Den officiella förklaringen menar att det beror på en felöversättning från hebreiskan, vilket är högst troligt. I originaltexten används ordet "karan" som betyder sken. Ordet ska ha förväxlats med "keren" som betyder horn. I vilket fall som helst står det i Bibeln att Moses sken, det vill säga han lyste, när han kom ner från berget där han fått stentavlorna av "gud". Vadan denna strålglans? Kanske ska vi återigen ta oss en titt på de sumeriska stentavlorna där det ofta upprepas att Anunnaki sken och strålade. Enligt vissa texter gick de till och med under benämningen "the shinging ones".  I Enochs bok beskrivs det hur han träffade ärkeänglarna och blev insmord med en olja som gjorde att han sken precis som dem. Eftersom Enoch/Enki-Me var en av Enkis närmaste människor och dessutom fick följa med på himlafärder var det kanske inte så konstigt om han fick den stora äran att bli insmord med den eftertraktade oljan, vad den nu bestod av, som Anunnaki använde. Inte heller är det omöjligt att Moses träffade någon av Anunnaki på berget och inte alls Gud Fader i egen hög entitet. 

Till höger om Maria ser vi Aaron, Moses bror och tillika präst. Här ser vi honom i den judiska prästens särskilda ämbesdräkt. Han håller en bok och ett rökelsekar. Längst ner på dräkten, efoden, hänger bjällror och om halsen har han en bröstsköld med nio stenar (fast det egentligen borde vara tolv eftersom de sägs representera Israels tolv stammar). Diademet var ett tecken på prästens ställning som medlare mellan Gud/Anunnaki och folket. Det sägs att Jesus var ättling till Aaron på Marias sida, vilket även innebär att han var släkte med Moses. Aaron var Zadukpräst, han var alltså präst i rakt nedstigande led från självaste Melchizedek, en tidig överstepräst i Jerusalem. Det allra bästa är att Jesus själv var en av Zadukerna.

Läs hela inlägget »
Igår blev det äntligen av att jag besökte Hammarö kyrka, en medeltida träkyrka som länge legat på researchlistan hos SKH (Svenska kyrkors hemligheter). Jag kan lugnt säga att jag inte blev besviken. Kyrkan innehåller allt en hugad kyrkomystiker kan tänka sig.  Broschyren om kyrkan var så informativ att jag fick idén om att ha några blogglektioner i kyrkosymbolik här på bloggen. Välkomna till del 1. 

Jesus på korset med en dödskalle och korsade benknotor under fötterna. Lite makabert kan man tycka men det symboliserar Jesus seger över döden. Att sedan USA:s högsta orden Skulls and bones har just denna som symbol och ordenslogga gör den ju inte mindre intressant. Skulls and bones är vad vi i dagligt tal kanske skulle kalla "Illuminati", det vill säga den orden som tagit sig rätten att styra över mänskligheten på ett i många fall makabert sätt. Enligt legenden symboliserar denna dödskalle Adam, det vill säga den första människan. Om vi går tillbaka till de sumeriska texterna var Adamu den första hybriden som Anunnaki tog fram genom genmaipulation mellan apa och Anunnakis egna gener. 

Ovanför Jesus huvud ser man ofta inskriptionen INRI som är en förkortning för Ihesus Nazarenus Rex Iudaeorum = Jesus från Nazareth, judarnas konung. Det var Pilatus som satte det på Jesus kors, förmodligen för att han verkligen trodde att Jesus var Messias. Bågen ovanför Jesus huvud flankeras av två snäckor med en lilja i mitten. Snäckan symboliserar den hermetiska visdomen och går långt tillbaka i tiden. Den står ibland även för den grekiske filosofen Pythagoras grundläggande visdom. Liljan symboliserar många saker, bland annat den ättelinje Jesus var efter och som går ända tillbaka till kung Anu från Nibiru, men den kan även symbolisera hur man framkallar nollpunktsenergin. 

Läs hela inlägget »

Kontakt: visdomskoden@gmail.com