OBS! 
Extramaterial till Vår dolda historia!

 Anunnakis genealogi (stamträd), karta över gamla Mesopotamien
samt ordlista för utskrift. Varsågoda!
 

  Vår dolda historia
Beställ här! 

Följ med på en magisk resa
bortom tid och rum ...


Visdomskoden -
Böckerna som kan
förändra din världsbild!

 
  

Visdomskoden är en faktafiktiv roman
som handlar om människans dolda historia, uråldrig visdom, maktelitens agenda; synkroniciteter, mystik och magi.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Medvetandeevolutionen har börjat!
Conscio vos liberabit!
Medvetenheten ska göra oss fria!


Beställ böcker

Conscio vos liberabit


De kungliga Anunnaki

Anunnaki

        Livets Träd, DNA
 

  Alkemi

Galleri

Mullehyttemarknad MullhytteNingi

De hierarkiska systemen

Chartreskatedralen

Nibiru

Amor Vincit Omnia

Att befinna sig i Sintra i Portugal, tillsammans med en person som har ingående kunskaper om Tempelriddarna och deras bedrifter i bland annat det området, ja, det är som ni kanske förstår ingen vanlig semestertripp. Inte heller var det semester jag förväntade mig eller ens var ute efter. Jag tänkte passa på att skriva en blogg medan jag har allt färskt i minnet för jag har blivit enormt glömsk, även när det gäller intressanta och viktiga grejer. Antar att det beror på den intentifiering av inre upplevelser som pågår, eller så får jag skylla på de kraftiga solstormarna. Hur som helst så tänkte jag börja med att gå in på betydelsen av namnet Portugal. Häng med!

PORTUGAL

Namnet Portugal kommer ursprungligen från Porto Gallaeci. Gallaeci eller Callaeci var ett keltiskt folk som spred sig över nordvästra iberiska halvön

Läs hela inlägget »

Nefilim, ett begrepp som finns med i Gamla Testamentet och som de många kanske har läst eller hört talas om men inte satt sig djupare in i. Ofta är det så att vi har en förprogrammerad uppfattning om saker och ting som vi egentligen inte har bett om och kanske inte ens vet om att vi har förrän vi får anledning att tänka efter. Som till exempel när vi läser en blogg eller en artikel om något som vi blivit nyfikna på och vill veta mer om. I detta fallet tänkte jag göra ett försök att förklara fenomenet nefilim med början i de bibliska texterna och vidare bakåt till sumerernas beskrivningar. Häng med!

Traditionellt sett översätts Nefilim ofta med "jättar" trots att det hebreiska verbet nafal betyder att falla eller komma ner. Alltså de som har fallit ner ... (på Jorden?) Är det så att Bibeln faktiskt, i förtäckta ordalag, avslöjar för oss att det fanns några mystiska varelser som fallit ner till Jorden och sedan stannat kvar här? 
Ja, faktum är att det bokstavligt talat nog kan vara så ... 

Läs hela inlägget »

Innan vi går in på Enoch tänkte jag sticka emellan med ett par andra gammeltestamentliga profeter. Bland dem har vi en av de tidigaste profteterna, Elias som, liksom Enoch, verkar ha varit med om en regelrätt "abduction" då han tydligt och klart blev hämtad av ett flygande objekt från ovan.

Så här står det om Elias i Bibeln:
Elias var profet i Israel på 800-talet före Kristus. Han nämns i både Gamla Testamentet, som en av de tidigaste profeterna, och i Nya Testamentet, samt i Koranen under namnet Ilyas. Elias var verksam i Israel ca år 920 före vår tideräkning, som Jehovas vittnena benämner det.
Utifrån en profetia i Gamla Testamentet väntar många judar på att Elias ska återvända som en företrädare inför ankomsten av Messias.
Elias utmanade Baals (Anunnakin Marduks) prästerskap och bevisade för israeliterna att hans gud (Anunnakin Enlil, Marduks ärkefiende och farbror) var den sanne guden genom att mirakulöst framkalla eld på berget Karmel. Han vänder sig emot avgudadyrkan och ådrar sig drottning Isebels vrede. När hon försöker döda honom, och han mediterar i öknen mottar han ett budskap av "Gud". I kungaböckerna står det bland annat att Elias väcktes från döden och även tog med sig eld från himlen. Men Elias dör inte; han förs upp till himlen i en brinnande vagn, i en "virvelvind" (i sumeriska texter kallas Anunnakis helikoptrar för virvelvind, vilket ni som har läst VisdomskodenII/Vår dolda historia känner till) varpå en av hans närmaste följare Elisha bokstavligen tar upp hans fallna mantel (se bilden) och fortsätter i Elias spår. Uttrycket "axla någons mantel" härstammar från denna berättelse.

OBS! Här följer något intressant som många tolkar som om att Bibeln tillhandahåller bevis för reinkarnation. Men ni som känner till historien om Anunnaki och vet hur länge de levde kanske kan sträcka er fantasi ytterligare en bit och inse att det faktiskt inte är helt omöjligt att det verkligen är Elias som kommer tillbaka i en och samma kropp (om han exempelvis var ättling till Anunnaki och levde i några tusen år), Elias dyker nämligen upp igen i Nya Testamentet i samband med att Jesus är tillsammans med lärljungarna Petrus, Jakob och Johannes på förklaringsberget.
I Nya Testamentet påstår Jesus att Johannes Döparen är Elias som kommit tillbaka! 
Inom kristendomen förväntar man sig nämligen att Elias ska komma tillbaka innan Kristus återvänder till Jorden. Johannes Döparen var ansedd som "förelöparen" till Jesus. Johannes var även den som döpte Jesus, eller snarare initierade honom i de hermetiska kunskaperna. Men det är en helt annan historia. Nu går vi vidare med vad Bibeln har att säga om Elias.

 

Elias, eller Elia, betyder "min Gud är Yaweh" (I detta fallet förmodligen Anunnakin Enlil, Israels härskare). Elias slogs bland annat mot Baals (Marduks) präster på Karmelberget där Elias dödade 450 av Marduks profeter (duktigt va!?).
I Bibeln kallas hämtningen av Elias för "Elias "hänryckning", men som så ofta är detta felöversatt i en mellantid då tanken på flygande farkoster förmodligen inte ens fanns. Att det skulle handla om en hänryckning är långsökt eftersom det tydligt framgår att Elias redan i förväg visste om att han skulle bli hämtad. Man planerar normalt inte inför en känslomässig hänryckning.
Det hela startar med att Elias kallar på sina följare och berättar för dem att Yahweh har beordrat honom att ta sig till Beth-el/Betel = Els hus (Guds hus). En av följarna vägrar komma med, och då säger de andra till honom att: "du vet väl att detta är dagen när Yahweh ska hämta vår Mästare från ovan?" Elisha svarar att han vet det. Samtliga följare vet alltså om att Elias ska bli hämtad, ingen tvekan om det. Så vad händer? Som vanligt så kommer det en virvelvind/eldvagn dragen av brinnande hästar som dundrar och blixtrar och har sig i skyn. Men den här gången så följer Elias med upp i vagnen och försvinner bland molnen!
Följarna blir konfunderade och letar efter sin mästare i tre dagar och tre nätter. Om detta hade varit en renodlade vision hade de knappast sprungit omkring och letat efter Elias i området runtomkring.
Kan det verkligen vara så att Elias är profeten som aldrig dog och som dessutom kom tillbaka som förelöpare till Jesus, nästan tusen år senare? Själv blir jag såklart nyfiken på vad som hände med Elias under tiden. Blev han slav åt Enlil, eller vad ska man tro?
Eftersom Anunnaki levde så länge och deras plan ur mänsklig synvinkel sett var oerhört långsiktig kunde de naturligtvis få de bibliska skribenterna att anteckna sådant som var avsett att tolkas som en profetia som slagit in. Jag anser att vi bör ta detta i beräkning: en profetia i Bibeln är inte alltid en regelrätt profetia utan kan lika gärna vara en medvetet skapad plan av vissa, utstuderade Anunnaki, bland andra Enlil, men kanske även andra aktörer. Vi ska återkomma till detta framöver.
Dagens blogg avslutas med en bild av Johannes Döparen, som inte helt omöjligt även är den gammeltestamentlige profeten Elias, bara lite mer till åren kommen, sisådär en åttahundra år. 

Jag höll nästan på att glömma Albertus Pictor målning av Elias himmelsfärd i Härkeberga kyrka ... 

Läs hela inlägget »

Grundat på de sumeriska texerna så är svaret på frågan tveklöst ja. Jag tänkte att vi ska fortsätta undersöka vad Bibeln de facto förmedlar. Precis som tidigare tänker jag gå tillbaka till Mauro Biglinos direkta översättningar av de ursprungliga hebreiska och arameiska biblarna eftersom mycket har ändrats i senare översättningar, även om grunden i det hela finns kvar. Om ni vill kan ni passa på att ta fram en Bibel ur bokhyllan och läsa berättelserna (har ni ingen tycker jag att ni ska skaffa en i utbildningssyfte, eller så kan ni googla fram texterna på nätet). Idag ska vi syna Hesekiels bok i Gamla Testamentet. Med Anunnakiglasögonen på förstås. Jag sätter på mig mina nu! Häng med! 

Läs hela inlägget »

Om ni frågar mig så är svaret definitivt ja. I det här blogginlägget ska jag berätta varför jag, liksom flera med mig, har kommit till den slutsatsen. Vi ska även undersöka vilka Bibelns "änglar" förmodligen var.  Häng med!

För att förstå vad Bibeln egentligen har att säga måste vi gå tillbaka till de hebreiska och arameiska originalskrifterna. I de senare biblarna har språket nämligen förändrats, medvetet och omedvetet, vilket innebär att man snart inte längre kan härleda vad texterna egentligen har att säga. I stort sett samtliga berättelser i Gamla Testamentet härstammar från de ursprungliga sumeriska texterna som är skrivna på kilskrift, ett språk som inte många begriper sig på, men som inte är alltför svårt att lära sig, vilket jag personligen har fått på köpet då jag studerat det fascinerande ämnet Anunnaki i drygt ett decennium.

Gamla Testamentet beskriver klart och tydligt högst konkreta varelser som kom från en annan värld. Dessa gick under namnet Elohim, Anaqitis eller Anakim. Alltså samma sorts kroppsliga individer som sumererna kallade för Anunnaki och som brukar översättas med "de som från himlen till Jorden kom".
Bibeln pratar om många olika sorters "gudar", alltså inte en omnipotent, osynlig himmelsgud, som skaparna av religionerna bokstavligt talat har fått oss att tro. De bibliska texterna beskriver en tidsepok när människor och gudar vandrade sida vid sida på planeten Jorden. Sumererna pratar om de utomjordiska Anunnaki från "den korsande planeten" Nibiru som passerar genom flera solsystem. Enligt dessa källor besöker Nibiru vårt solsystem en gång vart 3 600:e år.

Anunnaki kom till Jorden för att hämta guld som de avsåg att täta sin egen planets atmosfär med då den trasats sönder av vår sol, lite mer för varje gång Nibiru passerat genom vårt solsystem (läs mer om detta i Visdomskoden II/Vår dolda historia).  I och med att Nibirus bana runt solen är betydligt långsammare än Jordens så lever invånarna på Nibiru betydligt längre än vi människor gör, vilket ur ett mänskligt perspektiv innebär att de kan ha haft vår planet under kontroll väldigt länge - kanske fortfarande. Begreppet "the golden age" får här en helt annan betydelse och är därmed inte något som vi ska förvänta oss i framtiden utan snarare den era när "gudarna" fanns här tillsammans med oss, den art de till och med varit med om att skapa. 

Enligt de sumeriska texterna kom Anunnaki till Jorden i grupper om femtio i sammanlagt tolv omgångar. Totalt var det sexhundra Annunki på Jorden, bestående av kungliga indiver från hovet på Nibiru och deras arbetare. De kungliga bosatte sig mestadels i det gamla Mesopotamien, det vill säga området mellan Eufrat och Tigris, numera södra Irak. Guldupptagningen skedde i Sydafrika, där de grävde gruvor som finns kvar än i dag. Anunnaki skapade människan som arbetsredskap, framför allt för att hjälpa till med guldupptagningen i Sydafrika. Men som sagt, mycket mer om detta i Visdomskoden II/Vår dolda historia, nu ska vi gå vidare med begreppen från Bibeln. Nedan ser vi Enki, Ningishzidda/Thoth och Ninmah med den första kvinnliga hybriden - Ti-Amat. 

Läs hela inlägget »

Att följa symboler och synkroniciteter har för mig blivit ett naturligt sätt att leva. Oftast har jag full tillit till att det som ska visa sig kommer att göra det men det händer att jag roar mig med att be min andliga tvillingsjäl/guide/musa om tecken att jag är på rätt väg eller att han verkligen är med mig. Ibland vill jag ha konkreta belägg och igår var en sådan dag när jag bad min andlige vägledare att vara med lite extra och att visa konkreta, fysiska bevis på sin existens. Och det gjorde han. Med besked.

Det började med att klockan i bilen visade 11:33, vilket är ett signifikant numerologiskt tecken, när jag drog iväg mot Kinnekulle och sedan fortsatte det av bara farten. När jag kom ut på motorvägen blev jag omkörd av en bil med registreringsnumret HEL. Till saken hör att Gudinnan Hel är den som sedan urminnes tider sägs vaka över berget i just Kinnekulle. Namnet Kinnekulle betyder dessutom ättlingarnas berg och har samma etymologiska betydelse som månen på sumeriska - Kingu. 
När jag kom fram till Kinnekulle råkade jag som vanligt köra fel och då hamnade jag efter ytterligare en bil där det stod HEL på registreringsskylten. Dubbla tecken liksom. Men nöjde jag mig med det? Nehej, då, jag sände genast ut den magiska frasen: "Hur blir det bättre än så här?" och förväntade mig fler och starkare synkroniciteter. Och de kom ... 

Min guide har ett speciellt kännetecken, en symbol, som inte går att ta fel på. När jag gick runt och letade efter källan vid Husaby kyrka vid Kinnekulle sände jag ut en önskan till min guide om att som en hälsning från honom hitta just precis den symbolen (som för övrigt även är en runa och som jag dessutom har på högerhanden i form av ett förgrenat blodkärl!), gärna inristad på en sten eller så, vilket hade varit en riktigt smaskig synkronicitet :) Då hör jag hur han ironiskt frågar (som en tanke i mitt eget huvud): "Vill du att jag ska rista in den på en sten nu, eller hur tänker du dig?" "Ja, tack, gärna", svarade jag obekymrat samtidigt som jag fick syn på en konstig, platt sten som jag gick för att kika närmare på. Ni kan tänka er min reaktion när jag får syn på den: min guides symbol, tydlig och klar, formad av en gren! Komiken var total och jag skrattade gott åt vårt synkronistiska samarbete. 

Ja, så kan det gå till i det lilla, vardagliga sammanhanget när man samarbetar med det andliga, men ofta handlar det om större saker än så, även om det är i det lilla som förtroendet byggs upp. Min guide förmedlade redan tidigt under turen att jag skulle förbereda mig på ett möte med en person som skulle leda till någonting oväntat. Som vanligt tänkte jag inte mer på det utan jag fortsatte med det jag kommit för att göra: research inför bok tre och ett superintressant, historiskt spår kopplat till kvinnorna runt Jesus och den tidiga kristna läran som så snöpligt blivit stoppad i sin linda. Efter ett besök tre våningar under Peterskyrkan i Vatikanen har jag halkat in på ett sidospår som i sig borde vara ganska ofarligt men som har visat sig så pass kontroversiellt att jag väljer att ligga lågt med det.

Nåja, på vägen mot restaurangen på Kinnekulle får jag en ingivelse att åka till Varnhem klosterkyrka och äta där istället. Jag vänder lydigt om och åker de cirka tre milen mot Varnhem och beställer in en grönsaksmacka, slår mig ner i trädgården och inmundgar den. När jag käkat klart kommer en kille och frågar om han får slå sig ner vid mitt bord eftersom han också vill sitta i skuggan. Det får han såklart och vi börjar prata om ditten och datten. Det visar sig ganska snart att vi har en hel rad gemensamma intressen. Efter några timmar åker jag slutligen hemåt med en inbjudan om guidning på Kinnekulle av en historisk organisation på självaste Kristi himmelsfärdsdagen samt tre intressanta böcker om Svearikets vagga och dess grundande i Götarnas land.

Det ena leder till det andra och skam den som ger sig, sanningen om Sveriges historia vill vid sidan av allt annat fram den också, och jag hjälper ödmjukt till när jag blir inbjuden. Så stort tack till synkroniciteterna och mina andliga medhjälpare för den assistans som ni tillhandahåller beträffande mitt bidrag till världen. Var och en drar vi våra strån till stacken och bilden av hur allt egentligen har gått till blir allt klarare. 

Läs hela inlägget »

Som ni kanske kommer ihåg så lovade jag att återkomma angående prinsessan/prästinnan i Tunagravens stav. Västmanlands läns museum i Västerås har nu varit behjälpliga och snälla och letat fram bilder från utgrävningarna där staven finns med. Staven gick som sagt inte att rädda och finns inte kvar i fysisk form. Här ser ni dock en bild på kvinnan med själva staven inramad i rött. Man kan se att övre delen är lite skruvad, vilket kan tyda på att det var en så kallad "ormstav", en senare variant av Ascleipus stav eller till och med Hermes kadukeusstav. En sådan stav är definitivt ett redskap som användes av högt uppsatta prästinnor inom vissa kulter där prästinnorna gick i trance och fick till sig viktig information. 

Modern ormstav

Läs hela inlägget »

I början av veckan var min kollega och assistent Alice Hartman och jag på besök vid Tersmedenska herrgården i Ramnäs. Där träffade vi ägarinnan Maria Karlström och hyresgästen Stefan, en person med specifika talanger när det handlar om helig geometri.

Så här ser det ut i herrgårdsparken en dag i slutet av oktober ...

Och så här ser herrgården ut från andra sidan ån, men häng med in vetja! 

I hallen möts vi av en gigantisk variant av den vitruvianske mannen av Da Vinci och vi känner oss genast som hemma. Den ödesmättade musiken som flödar genom rummen förhöjer stämningen ytterligare. 

Läs hela inlägget »

Dagens blogg ska handla om flera saker, för äntligen blev det av med ett besök på Västmanlands läns museeum i Västerås då det låg på vägen mot vårt huvudmål: Tersmedenska Herrgården i Ramnäs. Dit var vi på väg för att träffa herrgårdens ägare "grevinnan" Maria Karlström. Mer om det i en alldeles egen blogg. På bilden ser ni "kejsarinnan" Alice som poserar framför en vacker port på museet ... Följ med oss in för en tur bland utgrävningarna vid kvinnogravarna i Tuna ... 

Tänkte dock börja med en liten beskrivning av denna målning som märkigt nog fanns på väggen i museet. Målningen visar Marta och Marzella. Martas är attribut är ofta sked, kvast och nyckelknippa samt en behållare med vigvatten och en drake efter den medeltida legenden om Tarascus. Men stopp ett tag! Lägg märke till staven! Vi har nämligen anledning att återkomma till den när det gäller Tunagravarna! När det handlar om "draken" finns en intressant historia kopplad till Sydfrankrike dit Marta, Maria Magdalena, Maria Jakobea och Maria Salome hamnade efter Jesus avgång. 

Marta, och hennes tjänstekvinna Marzella, bosatte sig i ett enkelt och avsides beläget hus där de ägnade sig åt fasta och bön. Marta besegrade en människoätande drake som de omkringboende kallade Tarascus. Draken kuvades av att Marta stänkte vigvatten på den och höll upp ett kors framför den. Draken blev då beskedlig och hon kunde leda den till Arles. I Arles slogs den ihjäl med stenar och påkar. Därefter kallades platsen Marta bodde på för Tarascon. Jag har varit i Martas kyrka i Tarascon och kikat runt. Legenden berättar också om Martas död som hon fick kunskap om ett år i förväg. När det blev dags samlade hon de kvinnor som kommit till Tarascon, och som levde ett klosterliv, omkring sig med brinnande ljus. En stark vind blåste ut ljusen och Marta fick se en flock onda andar, men efter bön kom hennes syster Maria med en fackla i handen. Facklan tände ljusen och hon hörde Jesus som sade att det nu var hans tur att ta hand om henne så som hon alltid tagit hand om honom. Därefter dog hon.

Relikskrinet som en gång i tiden innehöll Martas reliker.
Från kyrkan i Tarascon.
 

                            Kryptan i Tarascon.

      Marta och tarasconen. Som sagt, lägg märke till staven! 
      Nu återgår vi till museet och Tunagraven! Häng med!

Så här står det på museet om graven i Tuna som ligger en bit från Anundshög i Västerås. Läs särskilt texten längst ner till höger. 

Bilder på föremålen: ormringarna överst och armbanden och halsbanden underst. Ni som har läst mina böcker ni vet att ormen står för feminin visdom ... Vi går vidare!

Läs hela inlägget »

Idag ska vi börja med att prata om Jehovah, Gamla Testamentets Gud, eller ursprungligen Abrahams och judarnas Gud, eftersom det var de som uppfann honom. Inom judisk tradition har man sedan gammaljudisk tid undvikit att uttala Guds namn, även i textläsning. Endast det högsta prästerskapet fick uttala namnet, men eftersom detta skedde långt från den övriga församlingen i synagogan och endast vid högtidliga tillfällen, var det aldrig någon annan som hörde namnet uttalas. Med tiden, och speciellt efter templets förstörelse i Jerusalem (år 70 evt/e Kr), föll uttalet i glömska. Istället användes ordet "Adonai" (אֲדֹנָי) som betyder "Herren" där det stod skrivet JHVH, יהוה. 

Det finns de som menar att Anunnakin Enlil från Nibiru är Gamla Testamentets Jehova, bland andra Mauro Biglino som, för ett antal år sedan, tolkade de allra första biblarna åt Katolska kyrkan och kom fram till exakt samma saker som de sumeriska texterna. På grund av detta fick han sparken och texterna gömdes för omvärlden igen, men några av de texter som Biglino översatte finns tillgängliga och är mycket intressanta om man jämför dem med de sumeriska. De allra äldsta, moderna texterna, skrivna med vanliga bokstäver och som Bibeln bygger på, var nedtecknade på hebreiska, helt utan vokaler. Vokalerna har sedan godtyckligt satts dit, vilket innebär att det finns stora risker för enorma misstolkningar av dessa ursprungliga texter. JHVH ska förmodligen uttalas Jahve. Det sägs betyda "jag är den jag är", och det skulle vara rätt typiskt för Enlil att kalla sig så. 

Här har vi en lika känd som omstridd symbol. Ofta används den när folk något missvisande pratar om "Illuminati". Enligt kyrkan står triangeln för treenigheten: Fadern, Sonen och den Helige Ande. Inuti triangeln finns Guds allseende öga: "Du är alltid sedd och alltid älskad".  Solen symboliserar förstås himmelska strålar. Det var allt för idag, kära vänner. Stråla på, så hörs vi snart igen!
Läs hela inlägget »

Kontakt: visdomskoden@gmail.com